Onze kachels zijn op voorraad en alle bestellingen in Nederland boven de € 50,- worden gratis thuisbezorgd!

Infrarood kachel woonkamer

Infrarood kachel voor de woonkamer
In de woonkamer wordt vaak de meeste tijd doorgebracht. Het is voor veel huishoudens dus wenselijk dat de temperatuur in de woonkamer aangenaam is. Met de huidige energieprijzen is het verwarmen van een woonkamer soms erg prijzig. Een infrarood kachel in de woonkamer biedt de oplossing. Een infrarood kachel van Veito is modern én energiezuinig.

Categorieën

Categorieën

Kleur

Kleur

Wat mag het kosten?

Prijs - slider
139449

Infrarood kachel voor de woonkamer

In de woonkamer wordt de meeste tijd doorgebracht. Het is voor veel huishoudens dus wenselijk dat de temperatuur in de woonkamer aangenaam is. Met de huidige energieprijzen is het verwarmen van een woonkamer soms erg prijzig. Een infrarood kachel in de woonkamer biedt de oplossing. Een infrarood kachel van Veito is modern én energiezuinig.

Infrarood verwarming voor de woonkamer: de mogelijkheden

Er zijn drie soorten infrarood verwarming verkrijgbaar voor in de woonkamer, namelijk: infrarood panelen, infrarood kachels en infrarood vloerverwarming. Veito biedt een breed scala aan infrarood kachels voor de woonkamer. Graag benoemen we de belangrijkste verschillen:

  • Infrarood panelen zijn geschikt voor wanden en plafonds én kunnen zelfs besteld worden als schilderijen of spiegels. Infrarood panelen zijn geschikt om een (kleine) ruimte op te warmen;
  • Een infrarood kachel voor de woonkamer zijn verkrijgbaar als wandkachels of als vrijstaande, verplaatsbare, kachels. Beide type kachels hebben zo hun voordelen. Wandkachels hebben een vaste plek zodat de warmte altijd op dezelfde wijze wordt verdeeld. Een vrijstaande infrarood kachel in de woonkamer geeft de vrijheid om specifiek die plek extra te verwarmen waar je dit op dat moment wenst.
  • Tot slot infrarood vloerverwarming dat vergelijkbaar is met traditionele vloerverwarming. Bij infrarood vloerverwarming worden er onder de vloer infrarood uitstralende matten geïnstalleerd die zorgen voor milde warmte over het gehele oppervlak van de woonkamer.

Waarom juiste kiezen voor een infrarood kachel in de woonkamer?

Een infrarood kachel kan ook gebruikt worden als bijverwarming en het werkt net even anders dan andere verwarmingen. De warmte van een infrarood kachel verwarmt namelijk niet de lucht, maar objecten en mensen in de ruimte. Dit zorgt ervoor dat er tot wel 99% van de energie wordt omgezet in voelbare warmte. Dit maakt de infrarood kachel voor in de woonkamer zeer efficiënt.

De voordelen van infrarood kachels

Voor het maken van de juiste beslissing bij het kiezen voor een infrarood kachel is het goed om de voordelen te benoemen. Veito zet de voordelen voor je op een rij:

Energiezuinig: infrarood verwarming van Veito is bijzonder energiezuinig. Veito infrarood kachels voor de woonkamer maken gebruikt van middellange golf infrarood techniek door een low glare carbon verwarmingselement. Hiermee bespaar je op energiekosten.

Geen luchtcirculatie: infrarood verwarming geeft stralingswarmte af. Stralingswarmte geeft direct warmte af aan personen en objecten en dus niet aan de lucht.

Muurmontage: wil je de infrarood kachel aan de muur hangen? Met de muurmontage hang je de verwarming probleemloos aan de muur.

Geen aardgas: infrarood verwarming maakt geen gebruik van aardgas, maar van elektriciteit. Voor aardgasvrije woningen een ideale uitkomst.

Leidingen zijn verleden tijd: ten opzichte van traditionele radiatoren maakt infrarood verwarming geen gebruik van cv-leidingen.

Instelbaar: de warmteafgifte van infraroodverwarming is eenvoudig instelbaar, zo kun je niet alleen het energieverbruik reguleren, maar ook bepalen in welke mate de infraroodstraling voelbaar moet zijn.

Is infrarood verwarming energiezuinig?

Met een infrarood kachel van Veito is het mogelijk om de woonkamer meer energiebewust te verwarmen omdat deze energiezuiniger zijn dan veel andere verwarmingstechnieken. Een groot voordeel kan zijn dat de kachel energieneutraal gebruikt wordt indien er zonnepalen aanwezig zijn op het dak van de woning.

Categorieën

Categorieën

Kleur

Kleur

Wat mag het kosten?

Prijs - slider
139449