Onze kachels zijn op voorraad en alle bestellingen in Nederland boven de € 50,- worden gratis thuisbezorgd!

Infrarood verwarming

Voor elke gelegenheid een Veito heater

Ben je op zoek naar een efficiënte manier om een ruimte te verwarmen? Infrarood verwarming kan de oplossing bieden! Dit is een vorm van elektrische verwarming waarbij personen, dieren en objecten in woonkamer worden verwarmd door middel van infraroodstraling. De straling verwarmt niet direct de lucht, maar verwarmt wel de objecten en oppervlakken in de ruimte. Een, voordelige, efficiënte en comfortabele manier van verwarmen, zowel voor binnen als buiten!

Categorieën

Categorieën

Kleur

Kleur

Wat mag het kosten?

Prijs - slider
0549

Toont alle 23 resultaten

De verschillende soorten infrarood verwarming

Er zijn verschillende soorten infrarood verwarming. Daarvan zijn er een drie geschikt voor het verwarmen van bijvoorbeeld de woonkamer:

  • Infrarood panelen: deze worden aan het plafond of aan de muur bevestigd. Hierdoor zorgen ze voor een gelijkmatige en aangename warmteverdeling in de woonkamer. Een infrarood wandpaneel straalt ongeveer 3 meter ver en een plafondpaneel straalt 5 tot 6 meter. De warmteverspreiding is afhankelijk van het vermogen (aantal watt) van het paneel.
  • Infrarood kachels: de infrarood kachels zijn vrijstaand en kunnen gemakkelijk worden verplaatst naar de plek waar de warmte nodig is. Hierdoor zijn ze ook ideaal voor het verwarmen van kleinere ruimten, zoals bijvoorbeeld een (thuis)werkplek of leeshoek. Je zet de kachel naast je neer en kunt direct genieten van de warmte.
  • Infrarood vloerverwarming: deze wordt – net zoals reguliere vloerverwarming – onder de vloer geïnstalleerd en zorgt voor een comfortabele en gelijkmatige verwarming van de vloer van de woonkamer.

 

Veito produceert infrarood kachels die geschikt zijn voor verschillende toepassingen in huis, zoals bijvoorbeeld het verwarmen van de woonkamer of een zithoek of werkplek. Twijfel je welke infrarood verwarming voor jouw wensen het meest geschikt is? We geven graag advies over de meest efficiënte en comfortabele oplossing.

De voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen, zoals gasgestookte of elektrische quartz- of halogeen verwarmingselement kachels.

  • Efficiëntie: met een infrarood kachel kun je warmte krijgen waar en wanneer het gewenst is. Zo bespaar je op de energiekosten. Er is namelijk minder energie nodig om dezelfde temperatuur te bereiken. Het rendement van Veito infrarood stralers is hoog, waardoor je slechts één Veito nodig hebt om een flinke oppervlakte aangenaam te verwarmen.
  • Comfort: infrarood straling voelt aan als natuurlijke, comfortabele zonnewarmte. Het zorgt voor een aangename warmteverdeling op de gewenste plek in de woonkamer.
  • Gezondheid: infrarood straling heeft een positief effect op de bloedsomloop en kan helpen bij spier- en gewrichtspijn.
  • Design: infrarood verwarming is verkrijgbaar in panelen en kachels. Deze zijn beschikbaar in verschillende designs en kunnen worden aangepast naar de stijl van jouw woonkamer, zodat het volledig in het interieur past.

Voor welke ruimtes is infrarood verwarming geschikt?

Infrarood verwarming is geschikt voor alle ruimtes in huis; de woonkamer, slaapkamer, badkamer tot en met de garage. Ook voor ruimtes waar men kortere tijd verblijft – zoals de bijv. badkamer of de garage – is infrarood verwarming een goede keuze, omdat het zorgt voor een aangename en gelijkmatige warmteverdeling.

Is carbon element infrarood- of ‘standaard’ elektrische verwarming beter?

Of carbon infrarood- of standaard elektrische verwarming beter is, hangt af van de specifieke situatie en wensen. Sommige elektrische verwarmingen werken door middel van convectie, waarbij de lucht in de kamer wordt verwarmd. Door zeer lang te verwarmen kan een hele ruimte op een vooraf ingestelde temperatuur gebracht worden. Dit kost wel tijd en veel energie. Infrarood verwarmt daarentegen direct de objecten en mensen in de ruimte. Infrarood verwarming is daarom efficiënter en comfortabeler dan ‘standaard’ elektrisch verwarmen.

Is infrarood verwarming energiezuinig?

Infrarood verwarming is over het algemeen energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen, zoals centrale verwarming op gas. Dit komt doordat infrarood verwarming de warmte direct overbrengt op de objecten en mensen in de kamer, in plaats van de lucht te verwarmen. Hierdoor is er minder energie nodig om een aangenaam warmtegevoel te ervaren. Doordat objecten in de ruimte ook de warmte opnemen en weer uitstralen, blijft de warmte langer aanwezig in de woonkamer, waardoor er minder vaak verwarmd hoeft te worden.

Ook kunnen infrarood panelen en kachels gericht worden ingezet op de plekken waar warmte nodig is, waardoor er minder onnodige verwarming plaatsvindt (en dus minder energie nodig is). Kortom, infrarood verwarming is over het algemeen een meer energiezuinige en dus duurzamere manier van verwarmen van iedere ruimte.

Categorieën

Categorieën

Kleur

Kleur

Wat mag het kosten?

Prijs - slider
0549