Onze kachels zijn op voorraad en alle bestellingen in Nederland boven de € 50,- worden gratis thuisbezorgd!

Infrarood verwarming badkamer

Infrarood verwarming is ideaal voor de badkamer
In tegenstelling tot de traditionele radiator geniet je met een infrarood verwarming direct van warmte in de badkamer. Je hebt namelijk geen last van opwarmtijd en dat kan een uitkomst zijn wanneer de cv-radiator nog geen warmte afgeeft.

Categorieën

Categorieën

Kleur

Kleur

Wat mag het kosten?

Prijs - slider
149549

Waarom kiezen voor infrarood verwarming in de badkamer?

Infrarood verwarming in de badkamer biedt heel veel voordelen. Maar waarom zou je moeten kiezen voor infrarood verwarming in de badkamer? En is het wel zoveel beter dan traditionele verwarming? Wij vertellen je graag meer over de voordelen.

Warmte vanaf het eerste moment: waar een radiator tijd nodig heeft om de ruimte op te warmen, heeft stralingswarmte hier geen last van. Deze techniek zorgt voor warmte vanaf het eerste moment dat je de verwarming inschakelt. Infrarood straalt direct voelbare warmte uit die wordt geabsorbeerd door mensen en objecten. Het is voelbare warmte in enkele seconden en vergelijkbaar met werking van de zon, zij het in veel mindere mate natuurlijk.

Energiezuinig: kachels van Veito maken gebruik van middellange golf infrarood techniek door een low glare carbon verwarmingselement. Dit is een nieuwe verwarmingstechniek die zeer energiezuinig is en belangrijk als je op energiekosten wilt besparen.

Muurmontage: Veito verwarming voor de badkamer worden op de muur gemonteerd, zijn spatwaterdicht en ook bedienbaar met een afstandsbediening waardoor deze uitermate veilig zijn in het gebruik in natte ruimten.

Geen aardgas: voor elektrische infrarood verwarming heb je natuurlijk geen aardgas nodig en voor een aardgasvrije woning is dit een groot pluspunt.

Leidingen zijn verleden tijd: waar een radiator afhankelijk is van cv-leidingen heeft infrarood verwarming in de badkamer alleen een stopcontact nodig.

Minder condens en schimmel: een ander groot voordeel van infrarood stralingswarmte, in tegenstelling tot een traditionele radiator, is dat het de lucht niet verwarmt. Hierdoor ontstaat er minder condens en maakt de kans op schimmelvorming zo goed als nihil.

Instelbaar: de warmteafgifte van infraroodverwarming is eenvoudig instelbaar, zo kun je niet alleen het energieverbruik reguleren, maar ook bepalen in welke mate de infraroodstraling voelbaar moet zijn.

Soorten infrarood verwarming voor in de badkamer

Infrarood kachels: infrarood verwarming in de vorm van een kachel is de meest toegankelijk variant. Geen onderhoud, directe warmte, eenvoudig in gebruik, veilig en aangename warmte met lagere energiekosten.

Infrarood panelen: infrarood panelen worden veelal tegen wanden en plafonds geplaatst. Deze infraroodpanelen zijn groot in oppervlak, warmen langzamer op en geven minder direct gerichte warmte af.

Infrarood vloerverwarming: infrarood vloerverwarming in de badkamer kan erg comfortabel zijn. Dit is een elektrische vloerverwarming die voor directe warmteafgifte zorgt. Zo heb je in de ochtend geen last van koude voeten.

Kan infrarood verwarming ook nadelig zijn?

Het antwoord is kort: nee. Infrarood verwarming straalt directe warmte uit en dit in een gekozen richting. De warmte straalt voelbaar uit tot een groot aantal meters vanaf de verwarming en die afstand is afhankelijk van het vermogen. In een beperkte ruimte, zoals een badkamer kan op laag vermogen uitstekend aangenaam verwarmd worden.

Is infrarood verwarming geschikt voor in een vochtige ruimte?

Net als bij verlichting in de badkamer is het ook bij infrarood verwarming in de badkamer belangrijk dat deze waterbestendig is. Veito badkamer infrarood verwarming heeft de IP55-klasse. Deze klasse geeft een bescherming aan tegen waterindringing van buitenaf (spatwaterdicht). Zo hoef je je geen zorgen te maken over eventuele gevaarlijke kortsluiting in de badkamer.

Categorieën

Categorieën

Kleur

Kleur

Wat mag het kosten?

Prijs - slider
149549