Onze kachels zijn op voorraad en alle bestellingen in Nederland boven de € 50,- worden gratis thuisbezorgd!

De stal duurzaam verwarmen met infrarood stalverwarming

De stal duurzaam verwarmen met infrarood stalverwarming

Infrarode stalverwarming is bevorderlijk voor het welzijn van zowel pluimvee als veeteelt. Een beter binnenklimaat zorgt voor een optimale groei van de dieren en een betere gezondheid hetgeen bedrijfseconomisch alle voordelen biedt.

Categorieën

Categorieën

Kleur

Kleur

Wat mag het kosten?

Prijs - slider
149449

De voordelen van (infrarood) stalverwarming

Infrarood stalverwarming biedt voor runderen, varkens en pluimvee een aantal interessante voordelen. Graag zetten we de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Inzet van infrarood stalverwarming dringt de ammoniakproductie terug;
  • Stalverwarming bevordert de groei door een betere bloedsomloop en een gezonder binnenklimaat;
  • Dieren ervaren door stalverwarming ook minder stress.

Het dierenwelzijn verbeteren met stalverwarming

Het dierenwelzijn van pluimvee of veeteelt is voor iedere agrarische ondernemer belangrijk. Er zijn een aantal aspecten bij infrarood stalverwarming die het dierenwelzijn verbetert. Zo zorgt warmte ervoor dat de bloed- en haarvaten van de dieren wijder worden. Zuurstof kan via het bloed beter rondgepompt worden en hierdoor verbetert het groeiproces, blijven dieren gezonder en worden deze sterker.

In tegenstelling tot andere op convectie gebaseerde verwarmingsmethoden draagt infrarood verwarming niet bij tot ongewenste luchtcirculatie. Hierdoor zal er in de stal geen extra stof opstuiven hetgeen beter is voor de gezondheid van zowel mens als dier.

Veel gestelde vragen over infrarood stalverwarming

Wat is infrarood verwarming?
Infrarood verwarming verwarmt door middel van stralingswarmte. Deze manier van verwarmen is vergelijkbaar met de manier waarop de zon de aarde verwarmt. Wanneer straling eenmaal mens of dier raakt wordt dit ervaren als warmte. Zo ontvangt pluimvee dus ook direct warmte met infrarood stalverwarming. Ook worden alle aangestraalde objecten door infrarode straling verwarmd die op hun beurt deze warmte weer afgeven. Hierdoor blijft de opgewekte warmte langere tijd in de stal aanwezig.

Waarom infrarood stalverwarming?
Infrarood stalverwarming is een energiezuinig en veilig alternatief. Infrarood verwarming kan in tegenstelling tot traditionele stalverwarming zorgen voor een vermindering van het energieverbruik.

Nu grote aantallen zonnepanelen op veel daken van agrarische ondernemingen liggen is verwarmen middels elektrisch infrarood een zeer kostenbesparende en milieuvriendelijke manier van verwarmen.

Voor welke dieren is infrarood stalverwarming geschikt?
Infrarood stalverwarming is voor veel toepassingen inzetbaar. Stalverwarming kan onder andere ingezet worden voor rundvee-, varkens- en pluimveebedrijven. Ook is infrarood verwarming prima geschikt als paardenstalverwarming. Een aantal voorbeelden van toepassingen zijn:

  • Pluimveebedrijf
  • Veeteeltbedrijf
  • Paardenstal
  • Kippenhok
  • Dierenverblijf

Een offerte aanvragen voor infrarood stalverwarming

Elke stal is anders opgezet en dus is er geen totaaloplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw stal? Vraag dan een offerte aan en een medewerker zal de mogelijkheden met je bespreken.

Categorieën

Categorieën

Kleur

Kleur

Wat mag het kosten?

Prijs - slider
149449